18. festival Cmakajne // Koncert: Werefox, Fonija (Mk) in The Ghen

promo photo

WEREFOx

Werefox nikakor niso novinci na slovenski glasbeni sceni. Prav vsak izmed članov je glasbeno podkovan z izkušnjami iz drugih sestavov, ki med drugim zajemajo projekte Psycho-Path, Kleemar, Lollobrigada in še bi lahko naštemali. Melanija Fabčič – Meleé, Sašo Benko – Bekko, David Halb in Manuel Hahn so končno združili moči in iz svojih inštrumentov pod novim psevdonimom izdali enako imenovani studijski prvenec, ki jih je zasidral kot markantnejše protagoniste slovenske glasbene alternativne scene, pri čemer so vsekakor pomagali tudi stilsko dovršeni videospoti za mnoge izmed njihovih pesmi. Rokerji so se za drugi album »Das Lied Der Maschinen« povezala z založbo Monlee Records, se zdaj usmerjajov konceptualne vode in z bogatimi aranžmaji, glasbeno raznolikostjo in dinamiko obljubljajo pesem strojev na festivalu Cmakajne!

Prisluhni: Werefox – Triads

13775763_10154148994025751_2099874840058085031_n

FONIJA
Punk rock trio iz Makedonije, ki ustvarja nevarno melodične skladbe. Izdali so že 5 albumov in si ustvarili veliko skupino pripadnikov, ki jim je všeč njihova glasba. Band stavi predvsem na osebni pristop in na hitre melanholične melodije, ki dajejo glasbi njihov osebni pečat. Fantje se držijo načela, da mora dober band navduševati in zveneti dobro na vseh koncertih, zato se Fonija veselijo vsakega njihovega koncerta.

Zasedba:
DENI KRSTEV – vokal
DARKO FOTINOVSKI – bas , vokal
KRISTIJAN LAFAZANOVSKI – bobni

http://www.fonija.mk/
https://www.facebook.com/fonija.sk/
https://fonija.bandcamp.com/

Kolaž2

THE GHEN
The Ghen v različnih postavah deluje blizu sedem let, igrajo pa sebi lastno mešanico stoner rocka, grungea, hard rocka, psihedelije in še česa. V bendu že od začetka igrajo predstavniki močne rok scene Bistrice ob Sotli, po nekaj spremembah v postavi pa so se preobrazili iz kvarteta v trio, bobnar pa je, kar ni ravno običajno, glavni vokalist. The Ghen se je v začetkih spogledoval tudi s pop-rockom (dokaz je prvenec Choices), zdaj pa je dokončno postal energični riferski šus, ki nikjer ne pušča in ne popušča.

Zasedba:
Damjan Dobrina: kitara
Andrej Černelč – bobni, vokal
Jošt Drašler – bas kitara, vokal

Povezave:
Facebook: https://www.facebook.com/thegheni/
Najnovejši Youtube posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=YyZayDD-YQs
Demo novejšega komada No. 9: https://theghen.bandcamp.com/album/-